“Groenzoeker is an Open Data service which allows parents of young kids in Rotterdam to step outside and learn more about plants and trees growing in their neighborhood.” 

Prototype

Groenzoeker draait om het groen in Rotterdam. Met ons prototype willen wij ouders en hun kinderen de mooie plekjes van Rotterdam laten beleven door middel van een website en smartphone applicatie, gecombineerd met het gebruik van open data. Via een website moeten zij kunnen invullen welke soort bezienswaardigheden zij willen zien (bijvoorbeeld verschillende planten of speciaal onkruid) zodat er een route wordt gegenereerd met deze plekken. Deze route kan onder andere worden opgeslagen en gedeeld als de route goed in de smaak valt. Zo valt er op de website dus ook routes van andere wandelaars te kijken, met een uitleg van de route.

Het voornaamste idee is dus dat ouders samen met hun kinderen tijd kunnen spenderen en op stap kunnen gaan om wat te zien van de natuur. Maar ze zullen ongetwijfeld ook langs plekken lopen die er vervallen en verlaten uitzien. Om hier wat aan te kunnen doen hebben zij de mogelijkheid deze in te sturen zodat de gemeente hier naar kan kijken. De gemeente kan er dan voor zorgen dat dit plekje ook een mooie bezienswaardigheid wordt om langs te wandelen.

In het kort: met ons prototype geven wij met open data aan waar de mooie plekjes van Rotterdam zijn op het gebied van groen en kunnen burgers aangeven welke nieuwe plekken zij hebben ontdekt (het aanvullen van open data) of welke plekken kunnen worden verbeterd.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *